ua en ru

Для встановлення стійкого миру на Донбасі можуть знадобитись десятиліття, - Тука

Для встановлення стійкого миру на Донбасі можуть знадобитись десятиліття, - Тука Фото: Георгій Тука

Тука зазначив, що йдеться не про зруйновані об'єкти інфраструктури

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Георгій Тука завив, що для встановлення стійкого миру на Донбасі можуть знадобитися десятиліття. Про це Георгій Тука заявив в ефірі "5 каналу".

"У сприйнятті переважної більшості громадян мир – це припинення вогню. А є таке більш фахове поняття як стійкий мир. І от розбудова стійкого миру може тривати десятиріччями, бо ми дістали величезні рани", - сказав він.

За його словами, мова йде не про зруйновані об'єкти інфраструктури.

"І насамперед, ідеться не про зруйновані об'єкти інфраструктури. Хоч якби це було прикро і боляче родинам загиблих, але мова не про людські втрати. Загинула одна людина, а скільки навколо неї людей дістали моральні, емоційні, психологічні травми. Ось про що мова. І щоб ці рани затягнулися, знадобляться роки і роки", - резюмував він.

Нагажаємо, раніше повідомлялося, що Україна ідентифікувала десятки тисяч російських кадрових військових, які воювали на Донбасі та анексували Крим.

Зокрема, Тука зазначив, що серед переданих в судові інстанції матеріалів 80% зібрано неурядовими організаціями, в тому числі, такими як "Стоптерор", InformNapalm і "Миротворець". Він також уточнив, що всі ці особи були ідентифіковані на початку 2015 року.