ua en ru

Україна ідентифікувала десятки тисяч військових РФ, що воювали на Донбасі, - Тука

Україна ідентифікувала десятки тисяч військових РФ, що воювали на Донбасі, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Більшу частину даних про військових РФ збирають неурядові організації

Україна ідентифікувала десятки тисяч російських кадрових військових, які воювали на Донбасі та анексували Крим. Про це в ході круглого столу "Насильство і тортури на окупованому Донбасі: покарання невідворотне" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає "УНІАН".

Зокрема, Тука зазначив, що серед переданих в судові інстанції матеріалів 80% зібрано неурядовими організаціями, в тому числі, такими як "Стоптерор", InformNapalm і "Миротворець".

"Лише по Криму ідентифіковано з установочними даними місць проживання, громадянства, всіх географічних даних - понад 1,5 тис. кадрових російських військовослужбовців, які брали безпосередню участь у анексії Криму. Що стосується подій на Донбасі - встановлено кілька десятків тисяч конкретних осіб, підозрюваних у вчиненні незаконних дій на території України", - зазначив Тука.

Він також уточнив, що всі ці особи були ідентифіковані на початку 2015 року.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко в ході візиту до Маріуполя заявляв, що Україна шукає шляхи реалізації ініціативи про миротворців на Донбасі,