ua en ru

Встановити імена беркутівців, які били молодь на Майдані і на Банковій, не вдасться, - Тягнибок

Встановити імена беркутівців, які безпосередньо били молодь на Майдані і на Банковій не вдасться. Про це на брифінгу повідомив Олег Тягнибок, розповідаючи про сьогоднішній зустрічі з генпрокурором Пшонкою.

"Тут під час бесіди з'ясувалося, що практично неможливо буде встановити конкретні прізвища, конкретні особи тих, які безпосередньо били людей, тому що "беркути" ці не мають на своїх шоломах жодних розпізнавальних знаків, які б фіксували безпосередньо причетність того чи іншого працівника "Беркута" до скоєння злочину. Так що, ми вже розуміємо, в якому напрямку буде розслідуватися ця кримінальна справа, і ми вже бачимо, що, якщо середня ланка ніби встановлена, йде процес і когось вирішили визнати в ролі "цапа-відбувайла", і вони будуть відповідати за ці злочини, то поки що бачимо, що ті, хто давав накази і ті, хто безпосередньо виконували накази, вони зараз будуть приховані", - зазначив Тягнибок.

Він розповів, що всі три лідери опозиції попередили Пшонку, щоб він не затягував кримінальну справу.

"Сьогодні троє лідерів опозиційних фракцій були у генерального прокурора пана Пшонки, ми попередили генерального прокурора про неприпустимість затягування кримінальної справи, яка стосується побиття мирних протестантів 30 листопада та 1 грудня в Києві. Ми вказали генеральному прокурору про те, що оскільки ця справа набула дуже великого громадського резонансу, про те що не варто під час розслідування цієї кримінальної справи приховувати деякі факти, а навпаки потрібно максимально співпрацювати з громадськістю, повідомляти цю інформацію, оскільки для громади ця інформація є надзвичайно важливою", - зазначив Тягнибок.

Лідери опозиції застерегли Пшонку від того, щоб не зникло зі справи свідчення окремих посадових осіб.

Він також розповів, що опозиція проти того, щоб був прийнятий якийсь закон про амністію тих, хто відповідає за побиття на Майдані.

"Ми чули, що вони хочуть якийсь там черговий проект закону або постанови про амністію приймати, все це повна маячня з однієї простої причини:не можна в один закон ставити на одну чашу ваг мирних демонстрантів, яким вони інкримінують кримінальні справи під час акцій протесту і питання покарання злочинців у погонах...", - додав Тягнибок.