ua en ru

УСПП виступає за розгляд Податкового кодексу у ІІІ читанні, якщо не буде досягнуто компромісу щодо податкової реформи

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) виступає за розгляд Податкового кодексу у ІІІ читанні, якщо не буде досягнуто компромісу щодо податкової реформи. Про це заявив голова УСПП Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба УСПП.
За його словами, економічна рада УСПП направила звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, прем'єр-міністра України з вимогою врахувати напрацьовані пропозиції і зауваження ділової спільноти до проекту Податкового кодексу.
"УСПП наполягає на ухваленні проекту Податкового кодексу у режимі постатейного розгляду. Якщо в ході обговорення податкової реформи в парламенті з якихось напрямів не вдасться знайди компромісне рішення, то необхідно розглянути можливість третього читання. Влада має бути уважною до зауважень промисловців, підприємців та роботодавців так само, як вона уважна до вимог МВФ чи інших міжнародних організації", - заявив А.Кінах.
За його словами, залишається низка норм, з якими промисловці і підприємці не можуть погодитись.
Серед них норма, згідно з якою звична ціна продукції фактично встановлюється на рівні митної вартості імпортованої продукції.
Підприємці не сприймають норму, згідно з якою вони не можуть відносити на валові витрати вартість товарів і послуг, наданих їм фізичними особами - підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування.
Крім того, бізнес-спільноту обурює надане податковим органам право визнавати їх діяльність або окремі операції нікчемними, тобто такими, що спрямовані на порушення конституційних прав і свобод людини і громадянина, знищення, пошкодження майна фізичної або юрособи, держави тощо.
Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні, 16 листопада, розглядає у другому читанні проект Податкового кодексу. Водночас під парламентськими стінами проходить багатотисячний мітинг підприємців, які протестують проти прийняття Податкового кодексу.