ua en ru

УСПП та Федерація промислових палат Сирії підписали угоду про активізацію взаємодії у розширенні торгівельно-економічних відносин

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) та Федерація промислових палат Сирії підписали угоду про активізацію взаємодії у розширенні торгівельно-економічних відносин, налагодженні продуктивних контактів ділових кіл обох країн. Угоду підписали президент УСПП Анатолій Кінах та президент Федерації промислових палат Сирії Імад Грейваті під час засідання українсько-сирійського бізнес-форуму, повідомляє прес-служба УСПП.
"Важливо, що економічна співпраця наших країн набуває ознак нової якості. Для України Сирія є третім у світі партнером за обсягами зовнішній торгівлі - після Росії та Китаю. Щорічний товарообіг наближається до 1 млрд дол., має місце тенденція до розширення сфери спільних інтересів", - зазначив А.Кінах.
Під час бізнес-форуму також було відзначено зацікавленість партнерів у реалізації конкретних проектів в енергетичній галузі, в тому числі спільної розвідки та видобутку нафти і газу, технічного обслуговування сирійських електростанцій, в АПК, в сфері транспортних комунікацій, будівництві мостів та залізниць, розвитку транспортного машинобудування.
На даний час ділові кола двох країн вивчають можливості участі українських компаній у модернізації головної сирійської компанії борошномельної промисловості, постачанні на українські ринки сирійської текстильної продукції, співпраці між портами України і Сирії тощо.
Нагадаємо, 7-е засідання міжурядової українсько-сирійської комісії з питань торговельно-економічного та технічного співробітництва відбудеться 1 листопада під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва та міністра фінансів Сирійської Арабської Республіки Мухамеда Хусейна.