ua en ru

Успішні переговори Яценюка з кредиторами стали не тільки перемогою для України, а і поразкою для ворогів, - НФ

Успішні переговори уряду Арсенія Яценюка з міжнародними кредиторами про реструктуризацію державного боргу, в результаті яких уряд домігся списання близько 4 мільярдів доларів боргів, є не тільки перемогою України, але і поразкою наших ворогів, які очікували дефолт. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" (НФ) у Верховній Раді Максим Бурбак, коментуючи сьогоднішню заяву прем'єр-міністра.

"Ефективні домовленості уряду з Комітетом приватних кредиторів про списання 20% боргів та відстрочення виплат на 4 роки - це найбільш істотна і позитивна новина за останній час", - сказав Бурбак.

За його словами, вартість кредиту не буде підвищуватися, а відстрочка виплат допоможе суттєво покращити економічну ситуацію в країні.

Бурбак зазначив, що спільна робота уряду, зокрема прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько, дали відмінні результати для країни.

"Це є свідченням того, що український уряд тримає під контролем економічну ситуацію в країні і він провів значну роботу з реструктуризації боргів, які були запозичені в минулі роки", - зазначив він.

Бурбак також висловив сподівання, що найближчим часом Верховна Рада розгляне відповідні законодавчі зміни, щоб спрямувати зекономлені кошти на підвищення соціальних стандартів українських громадян.