ua en ru

Успіх на місцевих виборах буде залежати від реальних справ, - експерт

Суспільство демонструє великий запит на партії, які мають намір вирішувати проблеми окремо взятого регіону. Про це заявив глава центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За його словами, більшість партій сьогодні роблять ставку на загальнополітичну проблематику або ж прикриваються нею, щоб використати вибори як майданчик для боротьби з центральною владою. Однак виборців в першу чергу цікавить вирішення місцевих проблем.

Як зазначив Фесенко, "Опозиційний блок" мало цікавлять місцеві вибори як такі.

"Для них це прохідний етап. В цьому й небезпека. Якщо партії, що об'єднують місцеві еліти, хочуть вирішувати проблеми свого регіону, то "Опоблок" - використовувати ці вибори як трамплін для дострокових парламентських", - підкреслив експерт і припустив, що замість реальної роботи "Опозиційний блок" буде використовувати місцеві ради як майданчик для реваншу і боротьби з нинішньою владою.

"Опозиційний блок" сьогодні відхрещується від Януковича і ПР, але, по суті, є їх спадкоємцем і продовжує ту ж політику в інших формах", - підкреслив експерт.

Між тим, Фесенко зазначив, що в країні давно існує запит на політичні сили, що об'єднують місцеві еліти.

"На місцевих виборах не вирішуються проблеми між старою і новою владою. На них виборці довіряють владу тим, хто буде вирішувати місцеві проблеми. Партії, які зроблять на цьому акцент, будуть виділятися в позитивну сторону. Як приклад можна привести партію "Наш край", чия ідеологія - місцевий патріотизм, акцент на вирішенні комунальних, а не загальнополітичних проблем", - заявив він.