ua en ru

Збитки від урагану "Харві" оцінили в 30 млрд доларів, - Bloomberg

Збитки від урагану "Харві" оцінили в 30 млрд доларів, - Bloomberg Фото: ураган (pixabay.com/tpsdave)

Велика частина заподіяних "Харві" збитків швидше за все не буде компенсована виплатами страхових компаній

Збитки від урагану "Харві" оцінили в 30 млрд доларів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на попередні оцінки експертів.

Зокрема, експерт компанії Enki Research Чак Уотсон вважає, що після підрахунку збитків, які "Харві" і викликана ним повінь завдали енергосистемі Техасу, дорогам штату і підприємствам найважливішої для нього енергетичної галузі, загальний збиток може перевищити 30 млрд доларів.

Відзначається, що в разі, якщо підрахунки Enki Research виявляться вірні, "Харві" не тільки увійде в десятку найбільш руйнівних за вартістю завданих збитків ураганів США, але стане найбільш спустошливим серед тропічних штормів, які коли-небудь приходили на територію країни і які небезпечні в першу чергу не сильним вітром, але водою, яку несуть з собою.

"Цей шторм щось особливе. Урагани на кшталт "Ендрю" або "Катріна" завдають шкоди вітром або хвилями. Тропічні шторми можуть пролитися неймовірними дощами. "Елісон" в 2001 році завдав Х'юстону і його околицям збиток на 12 млрд доларів, що до сих пір вважалося рекордом. З "Харві" все вже точно буде набагато гірше", - підкреслюється у повідомленні на сторінці Enki Research в соцмережі Facebook.

Зазначено, що загальний збиток від "Катріни" становить, за різними оцінками, від 120 млрд до 160 млрд доларів, проте причиною великої частини втрат тоді став сильний вітер. Розмір завданих повенями збитків оцінюється приблизно в 15 млрд доларів.

Крім того, серйозною проблемою експерти називають ще й те, що велика частина заподіяних "Харві" збитків не буде компенсована виплатами страхових компаній. Повідомляється, що виплати покриють лише близько 27% збитків, тоді як після "Катріни" страховики компенсували близько половини втрат.

Нагадаємо, в результаті урагану "Харві", який обрушився на штат Техас (США), загинули п'ятеро людей. Ураган "Харві" обрушився на США у кінці тижня. У суботу, 26 серпня, президент США Дональд Трамп оголосив режим стихійного лиха в штаті Техас.