ua en ru

Збиток від контрафакту в Ізраїлі обчислюється сотнями мільйонів доларів

Збиток від контрафактної діяльності в Ізраїлі, за оцінками експертів, обчислюється сотнями мільйонів доларів. Такі дані на конференції привів представник Міністерства громадської безпеки і поліції Ізраїлю в країнах СНД і Балтії Давид Грунін.

Відповідаючи на питання, в яких сегментах ринку більшою мірою поширена фальсифікована продукція в Ізраїлі, голова торговельно-економічного представництва посольства Ізраїлю в РФ Едуард Штейнбук відзначив, що вона зустрічається у всіх областях - від іграшок до інтелектуальної власності. "На жаль, ті, хто створює контрафактну продукцію, не роблять відмінностей між кошерною і некошерною. Це присутньо і тут, і там", - додав він.

На думку Штейнбука, в боротьбі з контрафактом необхідна міжнародна співпраця правоохоронних органів. Він відзначив, що тенденція останніх 10 років демонструє, що "весь світ перейшов від якогось індивідуального до великого і глобального співіснування" і правоохоронні органи в Ізраїлі, Росії та інших країнах "прийшли до висновку, що, згідно з російським прислів'ям, один у полі не воїн".

Штейнбук додав, що з урахуванням того, що контрафакт - це проблема глобальна, яка завдає збитку на мільярди доларів, не говорячи вже про загрозу здоров'ю населення, "боротьба з цим злом йде глобальна". "Ми бачимо останніми роками все більше і більше зміцнення міжвідомчої співпраці не тільки всередині окремих країн. Я можу привести Ізраїль як приклад, де ціла низка міністерств і відомств, які займаються боротьбою з контрафактом, тісно співробітничають, але це виходить і на міжнародний глобальний рівень. Зокрема, перший форум "Антиконтрафакт" в Москві", - сказав він. За словами Штейнбука, з ізраїльської сторони у форумі візьме участь міністр промисловості і торгівлі Ізраїлю Шалом Симхон.

Читайте також: Нетаньяху оголосив дострокові вибори до ізраїльського парламенту