ua en ru

Збитки платникам податків повинні компенсуватися за рахунок винних у них чиновників, - Азаров

В Україні необхідно розробити законодавчий механізм відшкодування завданої платникам податків шкоди за рахунок винних у цьому посадовців. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна

"Президент України доручив уряду проаналізувати всі випадки податкових перевірок, які не мали результатом обґрунтоване рішення про нарахування податкових зобов'язань, та притягти до відповідальності винних у проведенні таких перевірок. А взагалі треба продумати законодавчий механізм відшкодування завданої платникам шкоди за рахунок винних у цьому посадовців", - заявив Азаров.

Разом із цим, Азаров зазначив, що зменшення адміністративного тиску на бізнес як ніколи сьогодні стає вирішальним фактором економічного розвитку. Тому Азаров доручив міністру доходів і зборів Олександру Клименку навести порядок у відомстві, забезпечити виконання доходів бюджету не за рахунок пресингу платників, а за рахунок співробітництва з платниками і адресної, ризикоорієнтованої контрольно-перевірочної роботи.

"А органи внутрішніх справ, я звертаюсь до міністра Захарченка, взагалі повинні забути шлях на підприємства, на ринки тощо, тільки якщо це не пов'язано з розслідуванням кримінальних справ", - додав Азаров.