ua en ru

Збитки від граду на Закарпатті складають 103 млн гривень, - Москаль

Збитки від граду на Закарпатті складають 103 млн гривень, - Москаль Фото: Геннадій Москаль розповів про ліквідацію наслідків граду на Закарпатті

Документи на відшкодування збитків від граду на Закарпатті чекають затвердження в Кабміні

Для ліквідації наслідків граду на Закарпатті, компенсацій населенню та відновлення основних інфраструктурних об’єктів необхідно 103 мільйони гривень. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю порталу "Слово і Діло".

"Ми підключили всі райони. Малозабезпеченим ми допомогли. Зараз ми підготували всі документи, пройшли всі комісії. Загальні збитки складають 103 млн гривень. Це і компенсація населенню, і відновлення об’єктів соціальної сфери: шкіл, дитсадків, лікарень, ФАПів, музичних шкіл", - сказав він.


За його словами, наразі всі необхідні документи для ліквідації наслідків граду на Закарпатті передані до Кабінету міністрів. Після відповідної постанови облдержадміністрація регіону розпочне розрахунки з підрядниками.

"Зараз воно на розгляді в Кабміні, чекаємо постанови. Ми розрахуємося з підрядниками й розрахуємося з тими людьми, які поклали покрівлю власним коштом. Цих коштів повністю вистачить. Сьогодні жодної критичної проблеми немає - ніхто без даху над головою не залишиться", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль заявляв, що для ліквідації граду на Закарпатті потрібно трохи більше 100 мільйонів гривень.