ua en ru

Усенко: у інвесторів ПРАТ "Атек" є всі права на відновлення госпдіяльності

"КВВ Груп" має всі права, щоб приступити до розвитку території київського заводу "Атек". Про це заявив гендиректор підприємства Ігор Усенко в коментарі журналістам.

За його словами, ключовий інвестор підприємства, яким є Євген Казьмін з "КВВ Груп", має документально підтверджене право на 50% акцій ПРАТ "Атек".

Він зазначив, що саме за рахунок наданих позикових коштів "КВВ Груп" (більше 22 млн грн) акціонери погасили всю заборгованість перед реєстровими кредиторами. Таким чином поставлена юридична крапка в судовому провадженні про банкрутство, яке тривало з серпня 2011 року.

"У інвесторів є всі права на відновлення господарської діяльності, і вони готові вкласти в розвиток території більше ста мільйонів доларів", - зазначив Усенко.

У компанії заявили, що, незважаючи на рішення установи вищого господарського суду України, який залишив у силі рішення Господарського суду столиці про виведення з банкрутства заводу "Атек", керівництво та трудовий колектив вже три місяці не можуть потрапити на територію. Оскільки її не звільняють озброєні люди, підкреслив Усенко.

При цьому жодних документів, що підтверджують їх законні права перебувати на заводі, немає.

Усенко додав, що, незважаючи на десятки звернень інвесторів та трудового колективу, правоохоронці ігнорують всі факти. Гендиректор підприємства в черговий раз закликав правоохоронні органи негайно відреагувати на дану ситуацію.