ua en ru

USAID: Розроблено стратегію розвитку Одеського субрегіону

Стратегічний план підвищення конкурентоспроможності і економічного розвитку Одеського субрегіону було презентовано сьогодні в облдержадміністрації. Документ розроблено в рамках Проекту міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність" на основі укладеної рік тому угоди лідерів громад Одеси, Теплодара, Южного, а також Біляївського, Комінтернівського та Овідіопольського районів, що утворюють Одеську агломерацію.
Це компактне територіальне розміщення місцевих населених пунктів, об'єднаних інтенсивними господарськими, трудовими і культурно-побутовими зв'язками покликане стати полюсом зростання. Основними завданнями Одеської агломерації з урахуванням місцевої специфіки - визначено залучення інвестицій, розвиток людського та інноваційного потенціалу, пріоритетні галузі - АПК, транспорт і логістика, туризм і рекреація.
"З затвердженням на сесії облради Стратегічний план стане основою розробки відповідних програм, покликаних консолідувати наявний тут інтелектуальний, виробничо-технологічний та людський потенціал для інтенсивного розвитку", - зазначив головний радник проекту Ігор Парасюк. - "За станом на 2008 р на планеті налічувалося 459 агломерацій з населенням більше 1 млн осіб, Одеська в цьому переліку займає 442 місце. На 100 найбільших агломерацій в світі припадає 30% глобального ВВП".