ua en ru

USAID презентувало п'ятирічний проект по боротьбі з туберкульозом в Україні з бюджетом 17,9 млн дол

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) презентувало новий п'ятирічний проект "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" з бюджетом 17,9 млн дол, який впроваджуватиме міжнародні моделі протидії туберкульозу в 10 регіонах України: Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Луганській областях та АР Крим, а також у м. Київ та м. Севастополь. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Ця нова фаза допомоги USAID у контролі за туберкульозом покращить якість послуг з виявлення та лікування туберкульозу на основі короткотермінових курсів лікування під прямим лікарським наглядом (так званої DOTS - стратегії) і працюватиме над збільшенням показників успішного лікування цієї хвороби в Україні до глобальної цілі - 85%", - зазначив директор регіональної місії USAID в Україні, Білорусі і Молдові Джед Бартон.

Метою проекту USAID "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" є зменшення тягаря туберкульозу шляхом надання якісних послуг та проведення заходів зі зміцнення системи діагностування туберкульозу, включно з випадками туберкульозу з множинною та широкою лікарською стійкістю і випадками ВІЛ-асоційованого туберкульозу.

Проект зосередить свою увагу на поліпшенні лабораторної діагностики туберкульозу, чіткому дотриманні відповідних режимів лікування, впровадженні ефективного лікування туберкульозу з множинною медикаментозною стійкістю, розробці ефективних заходів реагування на зростання кількості випадків ВІЛ-асоційованого туберкульозу та інституційному утвердженні оптимальних методів інфекційного контролю. Діяльність зі зміцнення систем лікування провадитиметься на двох рівнях: розбудова потенціалу національних та обласних установ у сфері нагляду і планування та проведення заходів, спрямованих на передачу кращих практик на рівні первинної медично-санітарної допомоги. Проект сприятиме систематичному застосуванню цих практик та заходів в Україні.

Читайте також: Кабмін ухвалив загальнодержавну програму протидії туберкульозу на 2012-2016 рр