ua en ru

Уругвай випустить державну цифрову валюту

Уругвай випустить державну цифрову валюту Фото: Уругваю випустить цифровий песо (wikimedia.orgMatt Rubens)

При цьому нова грошова одиниця не буде криптовалютой за аналогією з Bitcoin

Центральний банк Уругваю (BCU) офіційно представив розгортання своєї новаторської оцифровки уругвайського песо. Про це повідомляє прес-служба Центрального банку.

Як підкреслив глава банку, нова грошова одиниця не буде аналогом Bitcoin, а повністю буде підконтрольна Центробанку країни.

Експеримент під назвою El BCU present - un plan piloto para la emisión de billetes digitales (експериментальний план видачі цифрових квитків)триватиме півроку і спрямований на оцінку можливості випуску електронних песо, як способу ведення бізнесу.

В експерименті візьмуть участь 10 тис. користувачів мобільних телефонів Administración Nacional de Telecomunicaciones (ANTEL), яка є державним телекомунікаційним провайдером країни. Зареєстровані користувачі зможуть взаємодіяти з торговцями, а також з одноранговым обміном.

Щоб взяти участь, уругвайці "повинні завантажити додаток для телефонів з сайту epeso.com.uy, отримати доступ до цифрового гаманця, зареєструватися і зробити перший внесок у Red Pagos для створення цифрового гаманця (Cash In)", - пояснює Центробанк, при цьому процедура доступна як для смартфонів, так і для не-смартфонів. Red Pagos - національна компанія по збору платежів і зборів.

"Перший випуск цифрових квитків буде складатися з 20 млн уругвайських песо, з яких 7 млн були вже переведені в Red Pagos.

Що стосується мотивів того, чому BCU очолює такі зусилля зараз, президент банку Маріо Бергара відповів, що фізична друк бумажніх грошей набагато дорожче, крім того, електронна форма валюти не вимагає забезпечення безпеки для її перевезення, а також більш прозора, ніж звичайні купюри.

Нагадаємо, у Швейцарії Люцернский університет прикладних наук і мистецтв почав приймати платежі в криптовалюте Bitcoin.