ua en ru

"Врожайний день": ЗСУ знищили 15 повітряних цілей окупантів

"Врожайний день": ЗСУ знищили 15 повітряних цілей окупантів Фото: українські літаки (RC-Pro / facebook.com/kpszsu)

Українські військові завдали за минулу добу великих втрат для російської військової авіації, уразивши 15 повітряних цілей окупантів. Так, ЗСУ збили три літаки, три вертольоти та дев'ять безпілотників ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Доба 21 квітня - дійсно врожайний день для української ППО, адже знищено відразу 15 повітряних цілей", - йдеться в публікації.

  • 3 літаки (попередньо Су-34, Су-35, Су-25);
  • 3 вертольоти (два Мі-8 і один Ка-52);
  • 9 БПЛА ОТР (Орлан-10).

З дев'яти збитих БПЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" шість одиниць були ліквідовані підрозділами зенітних ракетних військ Сухопутних військ, ще дві - з ПЗРК вразили Десантно-штурмові війська, і ще один безпілотник на рахунку наших ЗРВ Повітряних Сил.

"Майже одночасно на Ізюмському напрямку зенітні ракетні підрозділи повітряного командування "Схід" Повітряних Сил знищили одразу два російські літаки. Попередньо - Су-34 та Су-35", - розповіли військові.

Українські Десантно-штурмові війська збили російський штурмовик Су-25 і вертоліт Мі-8. Ще один ворожий Мі-8 підбили наші морські піхотинці.

"Не може не радувати і той факт, що до демілітаризації російської авіації та знищення пілотів-убивць долучаються воїни Національної гвардії України, які повідомляють про збиття "Алігатора" - вертольота Ка-52 рашистів", - йдеться в повідомленні.

Українська авіація ЗС продовжує виконувати спеціальні завдання в нашому повітряному просторі, прикриває наземні війська і завдає вогневі ураження по позиціях військ РФ.