ua en ru

Порошенко підписав указ про реалізацію системи безоплатної правової допомоги

Порошенко підписав указ про реалізацію системи безоплатної правової допомоги Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко підписав указ "Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!"

Президент України Петро Порошенко підписав указ №361/2017 "Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!". Про цього повідомляє пресс-служба глави держави.

Повідомляється, що указ буде сприяти формуванню правової культури та свідомості в суспільстві, підвищенню рівня знань громадян про механізми захисту своїх прав.

Відповідну ініціативу президента, уряд, посилення захисту прав і свобод громадян та покращення надання безоплатної правової допомоги було розглянуто на засіданні Національної ради реформ.

Наголошується, що Кабінету міністрів України доручено затвердити план заходів щодо реалізації проекту.

Уряд повинен забезпечити інформування громадян про гарантованих їм Конституцією і законами прав у відповідних сферах через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних "гарячих ліній", організації зустрічей з громадянами, виготовлення інформаційних матеріалів.

Крім того, повинні здійснюватися комунікаційні заходи з метою впровадження реалізації цього проекту.

Також документ визначає, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах повинні бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Нагадаємо, раніше Порошенко на засіданні Нацради реформ, повідомив, що в Україні планують запровадити систему безоплатної правової допомоги.