ua en ru

Рівень сплати за послуги ЖКГ по Україні - 36%, - С.Тігіпко

Рівень сплати за послуги житлово-комунального господарства по Україні складає 36%. Про це заявив віце-прем'єр міністр України Сергій Тігіпко у Тернополі під час представлення нового голови обласної державної адміністрації (ОДА) Валентина Хоптяна.
"Те що будуть підніматися тарифи на газ - неминуче. Це перший крок. А друге ми будемо підвищувати платіжну дисципліну. Оскільки сплата за комунальні послуги по країні складає 36%" - сказав С.Тігіпко, розповідаючи про реформи, які очікують нафтогазову галузь.

"Як наслідок цього, у 2009 р. дефіцит бюджету Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" складав близько 30 млрд грн, - продовжив віце-прем'єр. - А це 3% ВВП України. Нормальні європейські країни не дозволяють собі мати такого дефіциту бюджету. Для того, щоб ми могли вступити у Європейський Союз нам, потрібно мати цей показник ще менший. А тут одна державна компанія дозволяє собі мати такий дефіцит. Покривати його нам довелося, залучаючи кошти зовсім з інших напрямків. І постраждали від того всі. У "Нафтогазі" насамперед потрібно ввести прозорі схеми закупівель".

Також С.Тігіпко повідомив, що уряд немає серйозної стратегій з енергозбереженні. За його словами, поки що є дуже багато точкових рішень, де урядовці переймають кращий світовий досвід.