ua en ru

Рівень видобутку нафти в США в жовтні вперше за 20 років перевищив об'єми її імпорту

Обсяг видобутку сирої нафти в США в жовтні 2013 р. вперше за майже двадцять років перевищив обсяг імпорту цієї сировини. Про це повідомило в середу статистичне управління міністерства енергетики США, передає радіо "Свобода".

За даними управління, в жовтні в США в середньому видобувалося нафти 7,74 млн бар./день, тоді як щоденний обсяг імпорту становив лише 7, 57 млн бар./день. Одночасно повідомляється, що обсяг імпорту в США нафтопродуктів, включаючи бензин, впав до найнижчої позначки з 1991 р.

За розрахунками статистичного управління, тенденція до збільшення обсягу видобутку нафти на тлі скорочення її імпорту збережеться в найближчому майбутньому. У 2014 р. обсяг видобутку нафти на території США має становити в середньому 8,5 млн бар./день. Підвищення обсягу видобутку нафти в США стало можливим завдяки розробкам гігантських родовищ сланцевої нафти в таких штатах, як Техас і Північна Дакота.

Адміністрація Президента Обами назвала жовтневий показник видобутку нафти в США важливим досягненням. Тим не менш, США продовжують залишатися найбільшим у світі імпортером сирої нафти.