ua en ru

Від урагану "Метью" на Гаїті постраждали 1,2 мільйона людей, - ООН

Від урагану "Метью" на Гаїті постраждали 1,2 мільйона людей, - ООН Фото: наслідки урагану в Гаїті

Викликані ураганом повені затопили 1800 будинків

Унаслідок потужного урагану "Метью" на Гаїті в тій чи іншій мірі постраждали 1,2 мільйона людей. Про це повідомляє прес-служба Центру новин ООН.

"Точних даних про наслідки стихійного лиха в цій країні поки немає. За повідомленнями ЗМІ, кількість загиблих досягла 800 осіб. У цілому в тій чи іншій мірі постраждали 1,2 мільйона осіб. Приблизно 350 тисяч постраждалих потребують термінової гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

За даними Управління ООН із координації гуманітарних питань, викликані ураганом повені затопили 1800 будинків, сотні будинків були серйозно пошкоджені або повністю зруйновані.

"Пошкоджено і зруйновані школи, лікарні, будинки, які служили тимчасовим притулком для постраждалих, цивільна інфраструктура. Серйозно пошкоджено систему електропостачання і водопостачання. Постраждалі райони зіткнулися з величезними проблемами", - заявила представник Управління в Гаїті Ензо ді Таран.

За даними ООН, постраждалим доставляють продовольство, медикаменти, чисту питну воду. Їх також забезпечують тимчасовим житлом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті урагану "Метью", який став найсильнішим в Атлантиці з 2007 року, в США були скасовані 4,5 тисяч авіарейсів.