ua en ru

Ураган Сенді в США: Янукович висловив співчуття Обамі

Ураган у США приніс багато лиха. Президент України Віктор Янукович висловив співчуття Президенту Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі у зв'язку із руйнівними наслідками урагану "Сенді", який завдав шкоди штатам східного узбережжя США. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Від імені українського народу та від себе особисто прошу вас... передати щирі співчуття сім'ям постраждалих і слова підтримки американському народові", - заявив Янукович.

Президент також зазначив, що як друг і стратегічний партнер Сполучених Штатів, Україна готова надати у разі необхідності допомогу з ліквідації наслідків цього стихійного лиха.

Читайте також: Ураган "Сенді" забрав життя 48 осіб (фото, відео)

Ураган "Сенді" став одним з найпотужніших стихійних лих кінця 2012 р. 18-й тропічний циклон року зародився в Атлантиці 22 жовтня і буквально за шість годин підвищив свій статус до тропічного шторму, а до 24-го числа досяг потужності урагану. "Сенді" прокотився по Ямайці, Кубі, Багамам і Гаїті, потім, продовжуючи набирати силу, вдарив по східному узбережжю США і Канади. У США скасували понад 7 тис. авіарейсів, через загрозу урагану закрилися біржі та штаб-квартира ООН, в Нью-Йорку та інших встали на шляху "Сенді" містах закрилися навчальні заклади і офіси, припинив роботу міський транспорт. У семи штатах було оголошено надзвичайний стан, в Делавері довелося евакуювати 50 тис. жителів.