ua en ru

Ураган "Нейт" досягне узбережжя США 7-8 жовтня

Ураган "Нейт" досягне узбережжя США 7-8 жовтня Фото: урагани (Official U. S. Navy Page)

Новий Орлеан і Флоридський Панхандл також знаходяться під загрозою

Новий ураган "Нейт" досягне узбережжя Сполучених Штатів Америки (США) у ці вихідні, 7-8 жовтня 2017 року. Про це повідомляє CNN, посилаючись на прес-службу Національного центру ураганів США.

"Попередження про ураган стосується частини узбережжя Луїзіани, Міссісіпі і Алабами, а шторм, як очікується, досягне регіону ввечері суботи або на початку неділі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Національного центру ураганів, урагану в даний момент присвоєна перша категорія небезпеки.

Наголошується, що Новий Орлеан також знаходиться в небезпеці. За прогнозами, стихійне лихо загрожує також Флоридському Панхандлу, де раніше вирував ураган "Ірма".

Крім того, за даними Бюро з безпеки та охорони навколишнього середовища, морські нафтові і газові оператори евакуювали персонал з шести з 737 пілотованих платформ видобутку нафти і природного газу в Мексиканській затоці. Одна бурова установка була перенесена з прогнозованого шляху шторму в якості запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нікарагуа і Коста-Ріці жертвами тропічного шторм "Нейт" стали не менше 22 людина. Також, губернатор Луїзіани Белл, Джон Едвардс оголосив про введення надзвичайного стану і мобілізації 1500 військовослужбовців Національної гвардії.