ua en ru

Ураган "Марія": прем'єр Домініки заявив про значну загрозу зсувів

Ураган "Марія": прем'єр Домініки заявив про значну загрозу зсувів Фото: ураган (Official U. S. Navy Page)

Ураган "Марія" завдав шкоди острову Домініка і насувається на Гваделупу і Пуерто-Ріко

Прем'єр-міністр острова Домініка Рузвельт Скерріт заявив про значну загрозу зсувів через дощі в результаті урагану "Марія". Про це повідомляє BBC.

"Найбільше я боюся, що вранці ми дізнаємося про серйозно постраждалих і, можливо, загиблих через імовірні зсуви, які можуть початися через постійні зливи", - заявив Скерріт після того, як був врятований.

Згідно з інформацією видання, з початку стихійного лиха прем'єр публікував у соцмережах останні оновлення про те, що відбувається, поки з його власного будинку не знесло дах.

"Зараз головні пріоритети - порятунок тих, хто не може вибратися з будинку самостійно, і надання медичної допомоги пораненим. Нам знадобиться допомога, друзі. Нам знадобиться всіляка допомога", - заявив прем'єр, закликаючи дружні країни, що володіють авіацією, прийти на допомогу народу Домініки.

Так, всі порти і аеропорти острова закриті, мешканцям прибережної смуги було віддано розпорядження про евакуацію в спеціально обладнані сховища. Про жертви поки не повідомляється.

Перш ніж обрушитися на Домініку, "Марія" посилилася до п'ятої категорії, яку фахівці називають категорією "потенційної катастрофи". Пориви вітру сягають 260 кілометрів на годину.

Після проходження по острову Домініка він тимчасово ослаб до четвертої категорії ураганів, але незабаром відновив силу і в даний час рухається в напрямку Гваделупи, звідки вже заздалегідь були евакуйовані багатьох людей, а також Пуерто-Ріко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ураган "Марія" в Атлантичному океані, посилився до п'ятої, самої максимальної категорії.