ua en ru

Ураган "Марія" повністю знеструмив Пуерто-Ріко

Ураган "Марія" повністю знеструмив Пуерто-Ріко Фото: ураган (pixabay.com/tpsdave)

Ураган зруйнував лінії електропередачі на острові

Ураган "Марія", який досяг четвертої категорії, повністю знеструмив Пуерто-Ріко, передає ABC News на представника місцевого управління з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що ураган пошкодив кілька ліній електропередачі, внаслідок чого всі жителі острова залишилися без електрики. Місцева влада на даний момент підключає споживачів до електрогенератора. Також повідомляється, що "Марія" фактично зруйнувала острів.

За словами губернатора Пуерто-Ріко Рікардо Россело, ремонт ЛЕП може тривати місяці. У той же час більшість електростанцій постраждали не сильно. Також повідомляється, що в результаті удару стихії на острові загинув один чоловік після того, як через сильний вітер дерев'яна панель вдарила його по голові. На даний час ураган обрушився на Домініканську Республіку, де жертвами стали вже 14 осіб.

Нагадаємо, раніше українцям рекомендували утриматися від поїздок в країни Карибського басейну через ураган "Марія". Крім того, МЗС оприлюднив рекомендації українцям, які опинилися в районі стихійного лиха.