ua en ru

Ураган "Ірма" посилився до максимальної категорії потужності

Ураган "Ірма" посилився до максимальної категорії потужності Фото: ураган (pixabay.com/tpsdave)

Швидкість вітру досягає 257 км/год

Ураган "Ірма" посилився до останньої, п'ятої категорії потужності. Про це повідомляє Національний центр попередження ураганів США.

Згідно з даними центру, швидкість вітру досягає 257 км/год.

Як відомо, ураган "Ірма" обрушився на острови Карибського басейну 7 вересня 2017 року. В результаті урагану на острові Сен-Мартен і Сен-Бартелемі загинуло 10 людей, було зруйновано 95% інфраструктури. Пориви вітру досягали 300 км/год.

За даними Центру з надзвичайних ситуацій і технологій зниження ризиків при німецькому Технологічному інституті Карлсруе, збиток від урагану "Ірма" склав 10 млрд доларів.

Президент США Дональд Трамп заявив, що ураган "Ірма" може стати одним із найбільш руйнівних в історії. Глава держави закликав жителів, які можуть перебувати в зоні стихійного лиха, виконувати вказівки співробітників правоохоронних органів і місцевої влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командувач ВМС США адмірал Філіп Девідсон наказав привести в бойову готовність авіаносець USS Abraham Lincoln для відправки в штат Флорида, якому може знадобитися допомога в боротьбі з ураганом "Ірма".