ua en ru

Ураган "Ірма": у штаті Флорида знеструмлено понад 3 млн об'єктів

Ураган "Ірма": у штаті Флорида знеструмлено понад 3 млн об'єктів Фото: ураган "Ірма"

За прогнозами "Ірма" залишить без електроенергії 9 млн жителів штату

Кількість споживачів в американському штаті Флорида, що залишилися без електроенергії в результаті удару урагану "Ірма", перевищила 3 млн. Про це повідомляє телекомпанія CNN.

Губернатор Флориди Рік Скотт оцінював кількість знеструмлених будинків і підприємств в більш ніж 1,528 млн. У суботу керівник компанії Florida Power & Light Ерік Силоджи виступив з прогнозом про те, що "Ірма" залишить без електроенергії 9 млн жителів Флориди.

Як повідомив Національний центр спостереження за ураганами США, швидкість вітру в епіцентрі "Ірми" знизилася до 49,2 м/с, що відповідає другій з п'яти категорій. Епіцентр зараз знаходиться в 25 км на північний схід від міста Форт-Майерс (штат Флорида). Ураган рухається на північ зі швидкістю 6,3 м/с.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп у неділю підписав документ про оголошення режиму великого стихійного лиха на території штату Флориди.

Категорія небезпеки урагану "Ірма" раніше знизилася до другої. Середня швидкість вітру впала до 110 миль на годину (175 кілометрів на годину).