ua en ru

Ураган "Ірма": Франція оцінила збиток у 200 млн євро

Ураган "Ірма": Франція оцінила збиток у 200 млн євро Фото: ураган "Ірма" (nasa.gov)

Ураган "Ірма" вирує в Карибському басейні

Державна страхова компанія Франції CCR оцінила збиток, який завдав ураган "Ірма" французьким територій в Карибському басейні, в 200 млн євро. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що на острові Сен-Бартелемі і французькій частини острова Сен-Мартен руйнування оцінюються в більш ніж 200 мільйонів євро.

"Пріоритетне завдання влади - надати медичну допомогу і забезпечити населення водою і продуктами. На другому місці громадський порядок", - сказала міністр заморських територій Аннік Жирарден.

Також міністр засудила випадки мародерства, які їй довелося спостерігати під час обльоту постраждалих територій. Раніше очевидці вже доповідали про грабежі та випадки розкрадання майна на французьких островах після урагану.

Зазначено, що Франція відправить 400 поліцейських на свої постраждалі території.

За словами міністра юстиції Ніколь Беллубе, на Сен-Мартен відряджений представник прокуратури Франції.

Влада відзначає, що острови Барбуда і французька частина острова Сен-Мартен перетворилися на купу руїн. На Барбуді зруйновано 95% об'єктів власності, в тому числі 30% - повністю. Приблизно така ж ситуація - у французькій частині Сен-Мартена. Тільки на цих двох островах загинули, за даними МВС Франції, вісім осіб, а понад 20 отримали поранення.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що кількість жертв урагану "Ірма" збільшилася до 14 людей.