ua en ru

Ураган "Харві": влада Техасу оцінила збитки у 150-180 млрд доларів

Ураган "Харві": влада Техасу оцінила збитки у 150-180 млрд доларів Фото: наслідки урагану "Харві" в Х'юстоні (twitter.com/newrightcrusade)

Збитки від "Харві" перевищать втрати внаслідок ураганів "Катріна" 2005 року та "Сенді" 2012-го

Губернатор американського штату Техас Грег Ебботт оцінив збитки від урагану "Харві" в суму від 150 до 180 мільярдів доларів США. Він заявив про це 3 вересня 2017 року, передає DW.

Зокрема Ебботт повідомив, що збитки від "Харві" перевищать втрати внаслідок потужних ураганів "Катріна" 2005 року та "Сенді" 2012-го.

"Катріна", наскільки я пригадую, спричинила (збитків - ред.) на 120 мільярдів доларів, але якщо поглянути на кількість будинків і підприємств, які це ("Харві" - ред.) зачепило, то я думаю, що це коштуватиме суттєво більше, ніж 120 млрд доларів, вірогідно, від 150 до 180 мільярдів… Це набагато більше, ніж ураган "Сенді", - підрахував губернатор.

Нагадаємо, раніше Адміністрація президента США Дональда Трампа звернулася до Конгресу з проханням виділити 7,85 млрд доларів для ліквідації наслідків негоди в Техасі.

Губернатор Ебботт назвав це "першим платежем" і нагадав, що доведеться відбудувати "четверте найбільше місто США (Х'юстон - ред.), як і цілий географічний регіон".

"Харві" - найпотужніший ураган, який налетів на Техас за останні 50 років. За нинішніми даними, стихія вбила 47 людей. Ще понад мільйон мешканців були змушені покинути свої зруйновані, пошкоджені або затоплені домівки.