ua en ru

Ураган "Харві": біля берегів Техасу врятовано 18 осіб

Ураган "Харві": біля берегів Техасу врятовано 18 осіб Фото: ураган

Під час проходження "Харві" в порту Корпус-Крісті затонуло безліч судів

Рейнджери Берегової охорони США врятували 18 людей біля берегів Техасу після урагану "Харві". Про це повідомляє Associated Press.

Як наголошується, вертольоти берегової охорони почали пошуки, як тільки з'явилася можливість. Неподалік від порту міста Корпус-Крісті врятовані троє осіб з рибальського човна, четверо - з баржі, і ще 11 осіб з двох буксирів.

Повідомляється, що під час проходження "Харві" в порту Корпус-Крісті затонуло безліч судів, у зв'язку з чим є ймовірність розливу нафтопродуктів або хімікатів.

"Харві" - самий потужний ураган в США за останні 12 років. У 2005 році ураган максимальної (п'ятої) категорії "Катріна" вдарив по узбережжя штату Луїзіана і практично зруйнував Новий Орлеан. У суботу Національний центр спостереження за ураганами США повідомив, що "Харві" ослаб до тропічного шторму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Рокпорт (штат Техас) зафіксована перша жертва урагану "Харві". Повідомляється, що чоловік загинув у себе в будинку через пожежу, який викликав ураган. Зараз влада намагаються повідомити про трагедію близьким загиблого. Крім того, в окрузі, за словами судді, в результаті удару стихії поранення отримали більше 10 чоловік.