ua en ru

Ураган "Дельта" в США: без світла вже понад 600 тисяч осіб

Ураган "Дельта" в США: без світла вже понад 600 тисяч осіб Фото: ураган в США (unsplash)
Автор: Юлия Струк

Ураган "Дельта" наблизився до південного узбережжя США з поривами вітру до 104 км/год. Без світла залишилися вже понад 600 тисяч жителів штатів Луїзіана і Техас.

Про це інформує портал poweroutage.us, що відслідковує ситуацію з енергопостачанням у країні.

Станом на 8:30 за нашим часом понад 100 тисяч споживачів залишилися без електроенергії у Техасі, а понад 480 тисяч у сусідній Луїзіані. Крім того, в штаті Міссісіпі ще майже 35 тисяч залишилися без світла.

Через сильні дощі існує небезпека повені.

Відзначимо, в п'ятницю циклон "Дельта" вважався ураганом другої категорії з п'яти можливих за шкалою Саффіра-Сімпсона. Зараз же він вважається ураганом категорії 1. Це означає, що мова йде про пориви вітру такої сили, який може збити невеликі дерева, пошкодити дахи будівель, лінії електропередач.

Нагадаємо, раніше Національний центр США за спостереженням за ураганами повідомляв, що без світла залишилися майже 475 тисяч жителів штатів Луїзіана і Техас.

Як писало РБК-Україна, напередодні жителям деяких районів Нового Орлеана (штат Луїзіана) наказали покинути свої будинки через тропічний шторм, який наближається до міста. Також оголосили евакуацію у ряді інших міст на південному сході Луїзіани.

Крім того, біля 266 тисяч жителів Мексики залишилися без електрики через ураган "Дельта".