ua en ru

УПЦ МП заявила про захоплення радикалами приміщення храму в Івано-Франківській області

УПЦ МП заявила про захоплення радикалами приміщення храму в Івано-Франківській області Фото: Свято-Троїцький храм в Івано-Франківській області (news.church.ua)

Повідомляється про постраждалих в результаті "захоплення"

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) заявила, що радикали "Правого сектора" захопили приміщення при Свято-Троїцькому храмі в Івано-Франківській області. Про це УПЦ МП повідомляє на своєму сайті.

Повідомляється про постраждалих в результаті "захоплення". Інцидент стався близько 13:00 28 вересня в селищі Богородчани Івано-Франківської області.

Церква з посиланням на очевидців заявила, що представники "Правого сектора" пройшли до палати через внутрішній двір і влаштували бійку.

"У результаті кілька людей отримали серйозні травми - двом чоловікам відповідно зламали руку і розбили голову. Настоятеля храму, заламавши йому руки, стусанами викинули на вулицю. Вигнавши, таким чином, усіх парафіян, рейдери змінили замки", - стверджує УПЦ МП.

У той же час у церкві УПЦ МП заявили, що все відбулося "настільки швидко", тому не вдалося записати подію на камеру.

При цьому представник "Правого сектору" в Україні Артем Скоропадський станом на 16:00 "Громадському" повідомив, що не знає про цей інцидент.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Вселенський патріархат ніколи не передавав Київську митрополію, на основі якої виникла Українська церква, в канонічну територію Московського патріархату.