ua en ru

УПЦ МП заявила про готовність до продовження діалогу з УПЦ КП і УАПЦ

Священний синод Української православної церкви (Московського патріархату) (УПЦ МП) під головуванням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела сьогодні засвідчив готовність до продовження діалогу з УПЦ Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою (УАПЦ), а також створив комісію по проведенню переговорів.

Священний синод Української православної церкви (Московського патріархату) (УПЦ МП) під головуванням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела сьогодні засвідчив готовність до продовження діалогу з УПЦ Київського патріархату та Українською автокефальною православною церквою (УАПЦ), а також створив комісію по проведенню переговорів. Це рішення було прийнято на розширеному засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви Московського патріархату, повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Як йдеться у повідомленні, таке рішення Священного синоду було продиктовано необхідністю продовження діалогу з представниками УПЦ КП та УАПЦ.

Зазначимо, що комісію УПЦ МП очолив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків, архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан, а до складу комісії увійшли архієпископ Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, єпископ Львівський і Галицький Філарет, відповідальний секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич, а також проректор з науково-богословської роботи Київської духовної академії і семінарії Володимир Бурега.

Раніше, 22 лютого синод УПЦ КП звернувся до УПЦ МП з приводу необхідності невідкладного подолання розділення Православної церкви в Україні.

Нагадаємо, сьогодні УПЦ МП визнала неспроможність виконання Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов'язків глави церкви.