ua en ru

УПЦ МП вимагає від екзархів Константинополя покинути "її територію"

УПЦ МП вимагає від екзархів Константинополя покинути "її територію" Фото: засідання Священного синоду (risu.org.ua)

В УПЦ МП заявили, що вони порушують міжконфесійний мир

Синод Української православної церкви Московського патріархату вимагає, щоб экзархи Вселенського патріархату покинули "канонічну територію Української православної церкви", адже вони порушують міжконфесійний мир. Про це йдеться у рішенні Синоду УПЦ МП, прийнятому 25 вересня на засіданні Священного синоду, передає "Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ".

"Це призначення було названо грубим втручанням у внутрішні справи Української Православної Церкви і порушення її канонічної території. Відповідно, Синод УПЦ закликав патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української православної церкви і не порушувати її канонічної території", - йдеться у рішенні Синоду УПЦ МП.

У рішенні підкреслюється, що экзархи Константинопольського патріархату архієпископ Памфілійський Данило і єпископ Едмонтонський Іларіон "повинні покинути канонічну територію Української Православної Церкви", так як їх діяльність є неканонічною і порушує міжконфесійний мир в Україні.

Нагадаємо, 7 вересня Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні призначив своїх екзархів в Києві.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що Вселенський патріархат може прийняти рішення про надання автокефалії Українській помісній церкві на Синоді 9-11 жовтня.