ua en ru

УПЦ (КП) і УАПЦ вирішили об'єднатися

УПЦ (КП) і УАПЦ вирішили об'єднатися Фото: Михайлівський Золотоверхий монастир

Остаточне рішення щодо об'єднання має бути прийняте 14 вересня

На спільному засіданні комісій Української автокефальної православної церкви та Української православної церкви Київського патріархату була досягнута домовленість про об'єднання двох церков у єдину Помісну Православну Українську Церкву. Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

"Відповідно до канонічних норм, Статутів обох Церков та законодавства України, об'єднання можливе лише на спільному Об'єднавчому Соборі. Часом скликання Об'єднавчого Собору пропонується 14 вересня 2015 р., день церковного новоліття. Місцем проведення Об'єднавчого Собору пропонується Свята Софія Київська", - йдеться в повідомленні.

УПЦ (КП) і УАПЦ вирішили об'єднатися

Фото: Facebook Євстратій Зоря

Повідомляється, що з моменту відкриття роботи Об'єднавчого Собору і до моменту прийняття рішення про об'єднання УАПЦ і УПЦ (КП) в єдину Церкву, Предстоятелі УАПЦ і УПЦ (КП) є співголовами собору. Рішення з усіх питань приймається більшістю голосів.

Засідання проходило вчора, 8 червня 2015 р., в Михайлівському Золотоверхому монастирі за участю спостерігачів: ієрархів Константинопольського Патріархату - єпископа УПЦ в Канаді Іларіона (Рудика) та єпископа УПЦ в США Даниїла (Зелінського).

"Присутність представників Константинопольської Церкви стала однією зі складових успіху переговорів", - заявив один з учасників зустрічі, архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Раді створено об'єднання "За єдину Помісну Православну Церкву".