ua en ru

Спрощено порядок оскарження грошових зобов'язань, визначених митними органами

Спрощено порядок оскарження грошових зобов'язань, визначених митними органами. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної митниці.

"Порядок оформлення, подання платниками податків скарг на грошові зобов'язання, визначені митними органами, та їх розгляду Державною митною службою України" розроблено відповідно до пункту 56.20 статті 56 розділу ІІ Податкового кодексу України, закону України "Про звернення громадян".
В цьому порядку зазначено, що Держмитслужба розглядає скарги платника податків, якщо такий платник вважає, що митний орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання, зазначеного в отриманому платником податковому повідомленні-рішенні. Скарга на податкове повідомлення-рішення повинна бути подана Держмитслужбі: протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення митного органу; протягом 30 календарних днів, що настають за днем надходження податкового повідомлення-рішення митного органу, якщо відповідно до Податкового кодексу митний орган самостійно визначає грошове зобов'язання платника податків з причин, не пов'язаних із порушенням податкового законодавства.