ua en ru

Керована в’язнем колонії в ЛНР банда шахраїв виманила у людей понад 1 млн гривень

Керована в’язнем колонії в ЛНР банда шахраїв виманила у людей понад 1 млн гривень Фото: поліція

Усі виконавці злочинного угрупування затримані

Керована в’язнем колонії в так званій "Луганській народній республіці" (ЛНР) банда шахраїв виманила у людей понад 1 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, банду злочинців викрили у результаті проведення спільної спецоперації співробітники Слобожанського управління кіберполіції Національної поліції України, прокуратури Полтавської області, працівників поліції Полтавської та Харківської областей, а також батальйону поліції особливого призначення поліції Полтавської області.

Як зазначається, організатором злочинного угрупування виявився в’язень виправної колонії, що знаходиться на окупованій території Луганської області. Злочинці діяли за схемою "ваш родич у поліції", а ватажок групи організував у колонії call-center, який телефонував потерпілим.

Ще одна учасниця банди займалася тим, що "переприв’язувала" до свого мобільного телефону банківські картки громадян, після чого знімала кошти потерпілих та зараховувала їх на банківські рахунки. Інший учасник злочинної групи заволодівав шахрайським шляхом банківськими картками, а також скуповував банківські картки АТ "Ощадбанк", які в подальшому використовувались в злочинній діяльності.

У ході обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні термінали, понад 70 сім-карт різних операторів, 42 карти "Ощадбанку" та "ПриватБанку", на які постраждалі переказували грошові кошти, а також чорнові записи з номерами карт та пін-кодами до них і так звану "чорну" бухгалтерію.

"За сприяння Придніпровського управління кіберполіції накладено арешт на 17 банківських рахунків, відкритих в "ПриватБанку". На них заблоковано грошові кошти в сумі приблизно один мільйон гривень, одержані злочинним шляхом. Крім того, накладено арешти на 48 банківських карт, емітованих "Ощадбанком", - йдеться у повідомленні.

Наразі усі виконавці злочинного угрупування затримані, їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

altaltaltaltalt

Фото: кіберполіція затримала банду шахраїв

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві біля кафе сталася стрілянина, поранено іноземця.