ua en ru

УПЛ і Першу лігу об'єднають в одну організацію

УПЛ і Першу лігу об'єднають в одну організацію Фото: засідання Виконавчого комітету (ФФУ)

Серйозні зміни чекають професійні та аматорські змагання

Український футбол очікують серйозні зміни, в результаті яких українська Прем'єр-ліга (УПЛ) та Перша ліга увійдуть в одну організацію. Відповідні зміни ініціює Виконком Федерації футболу України (ФФУ), повідомляється на сайті ФФУ.

Крім того, з другої ліги і оновлених аматорських змагань буде зроблено змішаний чемпіонат, розділений на чотири зони за географічним принципом. Чемпіонат серед аматорських команд стане напівпрофесійної національної футбольної лігою - турніром з можливістю залучення професійних гравців.

Зазначається, що професійний і любительський футбол буде реформовано вже з сезону 2018/19. До 1 січня 2018 року робоча група, що складалася з представників УПЛ, ФФУ, ПФЛ розробить всі регламентні документи і концепцію всіх турнірів.

Також повідомляється, що з сезону 2017/18 всі етапи розіграшу Кубка України з футболу будуть проводитися під егідою Федерації футболу України.

Нагадаємо, в наступному сезоні української Прем'єр-ліги зіграють, як і раніше, 12 команд. Починаючи з минулого сезону, чемпіонат України проводиться в два етапи. У першій частині команди грають один з одним по два рази, після чого утворюються дві шістки і знову проходить два кола.