ua en ru

UNPO подала до Комітету ООН з права людини звіт про становище кримських татар в Україні

Організація націй і народів, що не мають представництва (UNPO) подала вчора до Комітету ООН з прав людини альтернативний звіт про становище кримських татар в Україні і дискримінації, якої вони, за даними звіту, відчувають. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Головними темами звіту є релігійна дискримінація, расизм, суперечки про землю, збереження мови і захист культурної та історичної спадщини кримських татар в Україні.

Як говориться у звіті, кримські татари в Україні не представлені належним у політичному житті, держава не веде з ними діалог і не визнає їхніх прагнень, також порушуються їхні права як меншини.

Звіт містить рекомендації владі України, зокрема, відновити колективні та індивідуальні права кримських татар, які були порушені їхні депортацією 1944 р., збільшити їх політичне представництво, захистити їх від дискримінації і т.д.

На майбутній 108-й сесії Комітету ООН з прав людини повинні розглядати так званий Сьомий періодичний звіт про Україну, частина якого буде стосуватися і положення кримських татар, і альтернативою якого є нинішній звіт UNPO.

UNPO - міжнародна організація, яка представляє інтереси народів, територій або самопроголошених утворень, що не мають достатнього офіційного визнання у світі.