ua en ru

United Continental Holdings замовила у Boeing 150 літаків каталожною вартістю близько 15 млрд дол

Американська авіакомпанія United Continental Holdings замовила у Boeing 150 літаків загальною каталожною вартістю близько 15 млрд дол., виходить з матеріалів компаній. У прес-релізі Boeing уточнюється, що сума замовлення склала 14,7 млрд дол., виходячи з каталожної ціни. Мова йде про літаки сімейства 737, включаючи 100 лайнерів типу Boeing 737 MAX 9 і 50 лайнерів нового покоління Boeing 737-900 ER (із збільшеною дальністю польоту). Обсяг замовлень на літаки даного сімейства з урахуванням сьогоднішніх перевалив за відмітку в 10 тис. Відповідні домовленості були досягнуті в рамках Міжнародного авіакосмічного салону "Фарнборо" у Великобританії.

Boeing 737 MAX - нове сімейство серії 737, що лідирує на ринку. Модель використовує новий двигун LЕАР-1В від компанії CFM International і споживає палива на 13% менше, ніж пропонують сучасні найбільш паливноефективні вузькофюзеляжні літаки. Перше постачання Boeing 737 MAX запланована на 2017 р. Поточний обсяг замовлень на нову модель - більше 1 тис. літаків.

Відзначимо, що замовлення United Continental закриває авіашоу у Фарнборо, яке надало шанс американському авіабудівному гігантові відігратися за поразку у французькому Ле-Бурже, де пальму першості завоювали енергозбережні новинки від конкурента Airbus - A320 neo.

Boeing - одна з найбільших в світі аерокосмічних корпорацій, базується в Чикаго (штат Іллінойс). Виробляє ракети-носії, телекомунікаційні супутники, цивільні і військові літаки. Основні виробничі потужності компанії розташовані в м. Сіеттлі (штат Вашингтон), в штаті Каліфорнія, в м. Сент-Луїсі (штат Міссурі). Корпорація обслуговує замовників у 150 країнах.

Американська компанія United Continental Holdings Inc. була утворена в результаті злиття авіаперевізників United Airlines і Continental Airlines на початку травня 2010 р. Чистий прибуток United Continental Holdings Inc. за 2011 р. досяг 840 млн дол., знизившись на 12% в порівнянні з чистим прибутком (на основі проформи) у розмірі 955 млн дол. за 2010 р.

Нагадаємо, Boeing і GECAS заздалегідь домовилися про постачання 100 лайнерів сімейства 737 на більш ніж 9 млрд дол.