ua en ru

UniСredit планує випустити облігації на 25 млрд євро

Італійський банк UniСredit має намір випустити забезпечені облігації на суму в 25 млрд євро окрім вже оголошеної додемісії акцій на 7,5 млрд євро. Аналітики вважають, що забезпечені облігації, обсяг випуску яких з початку січня наблизився до рекордів 2000 року, залишаються одним з небагатьох сегментів боргового ринку, все ще відкритих для банків.

Найбільший за активами італійський банк має намір залучити 25 млрд євро через випуск облігацій, забезпечених власними активами, повідомила The Financial Times з посиланням на проспект випуску, представлений на Люксембурзьку фондову біржу. Отримані від інвесторів кошти UniСredit має намір направити на "загальні фінансові цілі, включаючи фінансування іпотечного ринку", наголошується в документі.

Грудневі стрес-тести показали, що UniСredit не вистачає 8 млрд євро капіталу. Банк вже знаходиться в процесі проведення додемісії на 7,5 млрд євро, яка офіційно має бути завершена в п'ятницю. За даними FT, всі акції вже підписані, хоча спочатку в успіх заходу мало хто вірив. Після оголошення про цей крок акції UniСredit звалилися і лише за останні два тижні почали відігравати втрати. Втім, незважаючи на те, що цінні папери банку все ще на третину дешевше, ніж до оголошення підписки, інвестори, що вирішили прийняти участь в додемісії на мінімумі їхньої вартості, можуть отримати п'ятикратну віддачу на свої вкладення.