ua en ru

"Розумний регіон" - це інноваційний план перетворень для Одеської області, - Степанов

"Розумний регіон" - це інноваційний план перетворень для Одеської області, - Степанов Фото: Максим Степанов на презентації плану

Голова Одеської ОДА представив Стратегічний план дій на 2017-2019 роки

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов 22 березня в Одесі представив Стратегічний план дій на 2017-2019 роки, що отримав назву "Розумний регіон". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, програма визначає основні пріоритети, цілі, програми і проекти розвитку Одеської області, механізми їх реалізації, а також очікувані результати.

"Розумний регіон" - це інноваційний план перетворень, який я і моя команда вже почали реалізовувати. Він враховує конкурентні переваги області і передбачає тісну взаємодію з місцевими органами влади, громадськістю і представниками бізнесу. Ми розраховуємо на максимальне залучення в процес його реалізації представників усіх зацікавлених груп, які дійсно турбуються про розвиток Одеської області. Роботи вистачить усім", - зазначив Степанов, виступаючи під час презентації.

У стратегічному плані голови Одеської ОДА викладено основні стратегічні цілі його діяльності на своїй посаді на найближчі 2 роки. Так, розділ "Розумне і відкрите управління" передбачає модернізацію системи управління регіоном, впровадження електронних послуг та інноваційних моделей комунікацій з громадськістю, а також конкретні кроки для виконання цих завдань.

Рішення задачі підвищення конкурентоспроможності економіки Одеської області автор програми бачить у створенні національного логістичного хабу на території області, збільшення вантажо- та пасажиропотоків, а також створення в Одеській області туристичного кластера. Важлива роль у плані також відведена розвитку аграрної галузі Одеського регіону і переходу від переважно сировинного сільськогосподарського виробництва до створення готових продуктів з високою доданою вартістю, а також залученню інвестицій в економіку області та розвитку малого і середнього підприємництва.

Одним з ключових напрямків розвитку регіону Степанов також вважає розвиток самоврядування та посилення ролі громад та громадян у вирішенні місцевих проблем.

Згідно зі Стратегічним планом дій, особливу увагу голова ОДА має намір приділити безпеці регіону, покращенню якості освіти і охорони здоров'я, збереженню екології області, а також підвищенню енергоефективності та використанню відновлюваних джерел енергії.

Степанов також підкреслив, що з метою моніторингу та контролю за виконанням плану дій, а також для забезпечення прозорості дій влади були розроблені чіткі показники ефективності (KPI) в рамках кожного пріоритету.

"Ми ставимо перед собою дуже амбітні цілі та завдання. Щоб їх досягти, перш за все, потрібно модернізувати систему управління регіоном, тому що тільки сучасна ефективна модель менеджменту дозволить конвертувати наші зусилля в конкретний результат і забезпечить стійкий розвиток економіки регіону та місцевого самоврядування", - підкреслив Степанов.