ua en ru

Помер старший брат Фіделя Кастро

Помер старший брат Фіделя Кастро Фото: Рамон Кастро, старший брат кубинського лідера Фіделя Кастро

Рамон Кастро помер у віці 91 року

Рамон Кастро, старший брат кубинського лідера Фіделя Кастро, помер у віці 91 року. Про це повідомляють місцеві офіційні ЗМІ, передає Reuters.

Рамон Кастро помер у Гавані 21 лютого. Його кремовані останки будуть перевезені в містечко Біран на сході Куби, де народилися брати Кастро.

Сам він народився 14 жовтня 1924 року. Будучи студентом, вивчав сільськогосподарське машинобудування в університеті Гавани. Як і його брати, Рамон Кастро брав участь у партизанській боротьбі проти диктатора Фульхенсіо Батісти. Не беручи участі безпосередньо у збройних діях, організував для партизанів кілька мереж водопостачання. За свою боротьбу Рамон Кастро був поміщений у в'язницю. Після повалення в 1953 році режиму Батісти працював в якості сільськогосподарського радника, фахівцем у галузі цукрової промисловості та великої рогатої худоби.

В останні роки Рамон Кастро жив на фермі неподалік від Гавани.
братися також знаходяться в похилому віці. Фіделю Кастро 89 років, а Раулю Кастро - 84 роки.

Нагадаємо, Фідель Кастро пішов у відставку через хворобу, спочатку в попередньому порядку у 2006 році і остаточно в 2008 році. Його наступником став Рауль Кастро, який пообіцяв піти у відставку в 2018 році.