ua en ru

Помер легендарний англійський актор Крістофер Лі

Помер легендарний англійський актор Крістофер Лі Фото: Крістофер Лі

Крістофер Лі на протязі трьох тижнів проходив лікування через проблем з диханням

Легендарний англійський актор, відомий ролями у фільмах "Граф Дракула", "Володар кілець" і "Зоряні війни" , сер Крістофер Лі помер у віці 93 років в неділю, 7 червня 2015 р., у лікарні в Лондоні (Великобританія) після перенесеного респіраторного захворювання. Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на членів сім'ї.

Як стало відомо, Крістофер Лі на протязі трьох тижнів проходив лікування через проблем з диханням і серцевої недостатності.

Дружина Крістофера Лі - Леді вирішила відкласти публічне оголошення про смерть свого чоловіка, поки вона не сповістить близьких членів родини. Подружжя були одружені понад 50 років.

Крістофер Френк Карандіні Чи народився 27 травня 1922 р. Белгравії (Лондон). За свою кар'єру знявся в більш ніж 250 фільмах, з них 69 фільмів жахів. Найбільше актор рославился як виконавець ролей графа Дракули, Сарумана в серії фільмів "Володар кілець", графа Дуку, Шерлока Холмса, Франциско Скараманги, Распутіна, графа Рошфора в екранізації "Трьох мушкетерів" та інших кінолиходіїв, а також як відомий актор озвучування.

Помер легендарний англійський актор Крістофер Лі

Фото: Крістофер Лі в ролі Сарумана ("Володар кілець")

Помер легендарний англійський актор Крістофер Лі

Фото: Крістофер Лі в ролі графа Дуку ("Зоряні війни")

Помер легендарний англійський актор Крістофер Лі

Фото: Крістофер Лі в ролі графа Дракули ("Дракула")

Також Крістофер Лі активно займався музичною кар'єрою і випустив кілька альбомів.

Актор був командором ордена Британської імперії, кавалер ордена Святого Іоанна, лицарем-бакалавром.

До акторської кар'єри Чи проходив військову службу. Так, у 1939 році зголосився воювати добровольцем у радянсько-фінській війні на боці фінів, де пробув два тижні і участі в бойових діях не брав. Під час Другої світової війни служив в Королівських ВПС, отримавши звання лейтенанта. Після війни служив у британській розвідці.