ua en ru

Помер Йосип Кобзон

Помер Йосип Кобзон Фото: Йосип Кобзон (iosifkobzon.ru)

Кобзон помер після планової госпіталізації

Сьогодні, 30 серпня, помер радянський та російський естрадний співак Йосип Кобзон. Про це радіостанції "Говорить Москва" повідомили його родичі.

Відзначимо, Кобзон помер у віці 80 років, в 2005 році у нього діагностували рак. Перед смертю у артиста була планова госпіталізація з курсом хіміотерапії. В кінці липня 2018 року Кобзона підключали до апарата допоміжної вентиляції легень, весь цей час його стан оцінювався як стабільно важкий.

Нагадаємо, на початку серпня помічниця Кобзона стверджувала, що в стані його здоров'я погіршень не було.

Кобзон народився 11 вересня 1937 року в Часів Яру Донецької області, був народним артистом СРСР і героєм праці РФ. За час виступу на естраді заспівав величезну кількість пісень, багато з них стали народними хітами, в тому числі "Смуглянка", "А у нас у дворі", "Старий клен", "Я люблю тебе, життя", "Темна ніч","У міському саду" та інші. Україна нагороджувала його орденами "За заслуги", проте навесні 2018 указом президента його позбавили цих нагород.

Помер Йосип Кобзон

Фото: Йосип Кобзон (УНІАН)

У жовтні 2014 року Служба безпеки України внесла Кобзона в список діячів російської культури, яким заборонений в'їзд в Україну. Сам співак неодноразово відвідував окупований Донбас і навіть був "почесним консулом Донецької народної республіки" в Росії.

Крім того, в 2014 році Кобзона позбавили звання "почесний громадянин" ряду міст України: в березні - Кобеляк, у вересні - Дніпропетровська, в листопаді - Полтави. У січні 2015 року міська рада Краматорська, під тиском активістів, позбавила співака звання почесного громадянина Краматорська. У липні 2017 року позбавлений звання почесного громадянина Слов'янська.