ua en ru

Помер актор Олексій Петренко

Помер актор Олексій Петренко Фото: Олексій Петренко знявся у близько 80 фільмах

Причини смерті актора поки невідомі

У середу, 22 лютого, в Росії раптово помер актор Олексій Петренко. Про це на своєму сайті повідомляє Союз кінематографістів Росії.

Про причини смерті актора не повідомляється.

Як відомо, Петренко народився 26 березня 1938 року в с. Чемер Чернігівської області.

У 1961 році він закінчив курс народного артиста СРСР Івана Мар'яненка в Харківському театральному інституті.

Після розподілу опинився в Запорізькому музично-драматичному театрі імені Щорса, де працював до 1963 року. Потім він рік працював у Донецькому обласному російському драматичному театрі у Маріуполі. У 1964 році Ігор Володимирович запросив Олексія Петренко в Ленінградський театр ім. Ленінради.

Вже з 1977 року Олексій Петренко виступав на сцені Московського драматичного театру на Малій Бронній. А з 1991 року він був штатним актором Кіностудії ім. М. Гіркого.

26 липня 2010 року він увійшов в Патріарший рада РПЦ по культурі.

"Ми пам'ятаємо його надзвичайну акторську гру. Він виконав роль льотчика Строганова в драмі Олексія Германа "Двадцять днів без війни", зіграв Подколесіна в "Одруженні" Віталія Мельникова, з'явився на телеекранах СРСР в ролі американського журналіста Пола Діка у багатосерійному фільмі "ТАСС уповноважений заявити". В "Жорстокому романсі" Олексій Петренко виконав роль підприємця Кнурова, в "В'язня замку Іф" він зіграв абата Фріа. Олексій Петренко не раз з'являвся на екрані в образі історичних особистостей: в "Бенкети Валтасара" він виконав роль Сталіна, а в "Спогадах про Шерлока Холмса" - роль Артура Конан Дойля", - йдеться в повідомленні Спілки кінематографістів.

У цілому, фільмографія Олексія Петренко налічує близько 80 картин.

Нагадаємо, помер вчений, який став наймолодшим нобелівським лауреатом по економіці.