ua en ru

Улюкаєв: Росія обговорює з Єврокомісією варіанти співпраці

Улюкаєв: Росія обговорює з Єврокомісією варіанти співпраці Фото: Олексій Улюкаєв

Росія намагається відновити відносини з ЄС

Росія обговорює з Європейською комісією нові варіанти співпраці. Про це в інтерв'ю "Ведомостям" заявив міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв.

Улюкаєв зазначив, що Росія намагається відновити відносини з Європейським союзом. "Ми знову повернулися до практики міжурядових комісій та робочих груп, ми обговорюємо спільні інвестиційні проекти. З Францією проводимо комісію в січні, в лютому - з Бельгією, Австрією, Іспанією, Словаччиною, Грецією нещодавно провели. Все це - відновлення діалогу. І у нас все-таки залишається на порядку денному спроба повернутися до проекту перезавантаження угоди про партнерство і співробітництво з Європою", - заявив міністр.

За словами глави Мінекономіки РФ, голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру були направлені пропозиції щодо співпраці. "У жовтні Юнкер відповів, що будемо працювати, формуємо мандат. Ось це дуже важливо", - додав він.

Нагадаємо, Європейська комісія переконана, що стурбованість Росії щодо запровадження зони вільної торгівлі України з Європейським союзом можна вирішити.