ua en ru

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 29 січня (оновлюється)

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 29 січня 2014 року - в Києві тривають масові акції протесту (фото, відео).

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 29 січня 2014 року - в Києві тривають масові акції протесту (фото, відео).

Як повідомляє кореспондент, ввечері 29 січня на вул. Грушевського ситуація спокійна. Згідно з повідомленням, активісти несуть дозорну службу і гріються біля вогнищ. Чути народні пісні. На позиціях правоохоронців також все без змін. Деякий час з їх боку звучала патріотична музика, але незабаром вона припинилася.

Увечері 29 січня на барикадах по вул. Грушевського ситуація спокійна. Протестувальники не особливо чекають рішень Ради. За їх словами єдина зміна після якого вони розійдуться - це відставка Януковича.

Станом на 18:00 на барикадах на вул. Грушевського все спокійно. Близько 300 активістів Майдану чистять доріжки від снігу, колють лід і продовжують зміцнювати позиції. Ніяких провокацій не спостерігається.

Звернемо увагу, ввечері 29 січня районні суди р. Києва винесли рішення про запобіжні заходи 64 підозрюваним у масових заворушеннях на кул. Грушевського. Так, Солом'янським судом заарештовано 10 підозрюваних, Святошинським - 9, Дарницьким і Деснянським - по 8 рішень, Голосіївським - 7, Дніпровським - 4, по одному такому рішенню винесли Оболонський, Подільський та Шевченківські суди.

На вул. Грушевського станом на 16:00 перемир'я не порушується. На барикадах триває робота з розчищення вулиць від льоду і зміцнення барикад. Загальна кількість учасників Евромайдана не перевищує 300 людей.

Фотогалерея: Протестний вівторок - хроніка "позачергових" подій 28 січня

На вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" станом на 14:20 продовжують свій протест приблизно 500 демонстрантів. Ані активісти, ані силовики не вживають активних дій.

У Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" станом на 13:10 перебувають до 500 активістів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна. Частина активістів стоїть живим ланцюгом поблизу барикади біля оточення міліції. Деякі активісти гріються біля вогнищ і в наметах, а також розчищають від снігу та льоду прилеглу територію.

У Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" станом на 9:10 на барикадах перебувають до 300 активістів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Волонтери періодично приносять активістам гарячі напої та бутерброди. Також час від часу замерзлих активістів змінюють демонстранти з пунктів обігріву.

У той же час на Майдані Незалежності перебувають близько 1,5 тис. активістів. Безпосередньо біля сцени знаходяться до 100 протестувальників. Решта мігрують наметовим містечком, гріються в опорних пунктах і наметах.

Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 р. на вул. Грушевського йде силове протистояння між радикально налаштованими активістами та правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що обмежують права громадян на мирний протест.

Втім, "ручні закони" були скасовані парламентом на позачерговій сесії 28 січня.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада має намір прийняти закон про амністію учасників протестних акцій в Україні.