ua en ru

"Укрзалізниця" завершує роботу над планом модернізації залізничної інфраструктури

"Укрзалізниця" завершує роботу над планом модернізації залізничної інфраструктури Фото: Володимир Омелян

У Мінінфраструктури заявили про прагнення "Укрзалізниці" перейти на ж/д продукцію українського виробництва

ПАТ "Укрзалізниця" завершує роботу над планом модернізації залізничної інфраструктури. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Укрзалізниця" зараз завершує роботу над п'ятирічним планом модернізації залізничної інфраструктури та рухомого складу", - сказав він.

Глава відомства також повідомив про проведення зустрічі з українськими підприємцями для обговорення можливості поставок ж/д продукції українського виробництва для "Укрзалізниці" у 2017 році.

"Через два тижні ми плануємо велику зустріч з українськими виробниками, вагонобудівними компаніями, локомотивостроительными, виробниками коліс та інших видів продукції для української залізниці, щоб чітко з ними обговорити плани на 2017 рік", - сказав Омелян.

"Ми поки що працюємо над проектом, щоб замовлення "Укрзалізниці" виконували українські компанії... В наступному році ми будемо робити все, щоб максимальна кількість замовлень УЗ була розміщена на українських потужностях", - додав міністр.

При цьому Омелян зазначив, що в цьому році буде чітко визначений план закупівель для УЗ у 2017 році.

"Ми визначили параметри, необхідну кількість і напрямки таких закупівель для того, щоб український бізнес міг підготуватися належним чином взяти участь у тендерах", - сказав глава міністерства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" запускає з 4 листопада швидкісний двоповерховий потяг "Інтерсіті" сполученням Харків-Київ-Вінниця.