ua en ru

"Укрзалізниця" закупить вантажних вагонів на 3 млрд гривень

"Укрзалізниця" закупить вантажних вагонів на 3 млрд гривень Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

До кінця УЗ закупить 2,5 тисячі вантажних піввагонів

ПАТ "Укрзалізниця" має намір провести декілька тендерів на закупівлю 2,5 тисяч вантажних піввагонів на загальну суму в 3 млрд гривень. Про це передає ЦТС.

Повідомляється, що УЗ планирет закупити 2465 піввагонів. Замовник всіх піввагонів - філія УЗ Дарницький вагоноремонтний завод. Торги мають відбутися в першій декаді жовтня. Відповідно до тендерної документації, вагони мають бути поставлені до кінця 2017 року.

Нагадаємо, раніше тимчасово виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов заявив, що УЗ до кінця року планує підписати контракт з Європейським банком реконструкції та розвитку на будівництво 3 тисяч вантажних вагонів.

"Повертаючись до питання про капітальні інвестиції, необхідно активізувати переговори з ЄБРР, який пропонує "Укрзалізниці" кредит на будівництво ще 3 тис. вантажних вагонів", - заявив Кравцов.

В УЗ планують підписання контракту з ЄБРР за цим кредитом до кінця цього року. Згідно з планом, на кінець року УЗ повинні виробити близько 3 тис. нових вантажних вагонів на підприємствах, які належать компанії.