ua en ru

"Укрзалізниця" здатна знизити вартість квитків мінімум на 20%, - "Наш край"

"Укрзалізниця" здатна знизити вартість квитків мінімум на 20%, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак (facebook.com/nashkray.org)

"Наш край" вимагає від керівництва УЗ зосередитися на ліквідації корупції

Закуповувати нові вагони за рахунок ліквідації корупції, а не підвищення цін на квитки вимагає від керівництва "Укрзалізниці" партія "Наш край". Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

За його словами, в квітні "Укрзалізниця" планувала підвищити вартість квитків на 12%.

"Зараз є затримка з погодженням наказу, але поки не було заяв про відмову від цих планів. Керівництво УЗ вважає, що ми з вами повинні придбати нові вагони і для цього планує підвищити вартість квитків на 12%. Очікується, що чистий прибуток складе 700 млн грн на рік, за які хочуть купити 60 нових і модернізувати 265 старих вагонів. При цьому, як свідчить міністр інфраструктури, втрати держави від корупції та непрозорих тендерів на "Укрзалізниці" складають 15 млрд грн на рік. Українці не повинні компенсувати корупцію в "Укрзалізниці" і купувати вагони за свої гроші", - зазначив Мазурчак.

Він зазначив, якщо ліквідувати корупцію на "Укрзалізниці", можна буде придбати значно більшу кількість нових вагонів і модернізувати все підприємство.

"Якщо за 700 млн грн можна купити 60 нових вагонів і модернізувати 265, то за 15 млрд грн можна купити 1000 нових вагонів, а на інші модернізувати все підприємство. Або знизити вартість проїзду мінімум на 20%. Достатньо ліквідувати корупцію", - переконаний Мазурчак.

"Наш край" вимагає від керівництва УЗ зосередитися на ліквідації корупції, а на зекономлені гроші закупити нові вагони.

"Ми закликаємо ГПУ, НАБУ, САП, СБУ і Національну поліцію посилити боротьбу з корупцією та хабарництвом в "УЗ". Реформи для людей, а не люди для реформ", – підсумував Мазурчак.

Як відомо, "Укрзалізниця" має намір на 12% підвищити ціни на квитки з 1 квітня. За повідомленням Мінінфраструктури, наказ про підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення на 12% з 1 квітня і 1 жовтня ще знаходиться на узгодженні в ряді органів.